Kulinarika

Po napornem potepanju po trgovskem centru ali med stresnim delavnikom se vam bo čas v Ošteriji pri Oljki preprosto ustavil. Domače jedi, kot bi jih kuhala babica, bodo potešile nostalgijo po časih, ko je bilo vedno dovolj časa za kuhanje in uživanje v dobri hrani.

V Ošteriji pri Oljki vas bomo razvajali od začetka do konca. Za predjed vam bomo postregli primorski narezek ali bučkin carpaccio, nadaljevali z izvrstnimi testeninami ali rižotami, za prave gurmane pa pripravili sočen biftek v skorjici črnega popra ali rostbif v teranovi omaki. V primorskem svetu seveda ne gre brez morske hrane, zato so ribe in kalamari pri nas stvar vsakdana.



hladne predjedi

Goveji carpaccio

goveji file, pesto genovese, lističi parmezana, gorčična semena, pinjole in popečen kruh

Primorski narezek

budžola, salama, panceta, pršut, primorska kislica, parmezan

Izbor sirov

s tartufnim medom

Bučkin carpaccio

s paradižnikovim konkasejem in pinjolami

juhe

Goveja juha z jušno prikuho

Gobova juha s timijanom

testenine

Svedri po morsko

lignji, parmezan, češnjev paradižnik, mlada špinača

Peresniki “gozd”

jurčki, svinjski ombolo, por, češnjev paradižnik, parmezan

Špinačni rezanci s piščancem in sušenimi paradižniki

piščančji file, paradižnikova omaka, začimbe

Testenine po bolonjsko

mleto meso, paradižnikova omaka, začimbe

Domači njoki po istrsko

pršut, šparglji, smetana, parmezan

Domači njoki Oljka

rostbif, pršut, šparglji, tartufata, por, parmezan

rižote

Rižota s kozicami in škampom

riž, kozice, škamp, bučke, bučkina krema, por, paradižnik, smetana

Ričota s šparglji, pršutom in tartufato

ješprenj, šparglji, pršut, tartufata, parmezan, smetana

Kamutova rižota z govejim filejem

kamut, goveji file, bučkina krema, paradižnik, pinjole, črne olive

Rižota po mediteransko

riž, por, češnjev paradižnik, paprika, bučke, olive, paradižnikova omaka, parmezan

Rižota s piščancem in bučkami

riž, piščanec, češnjev paradižnik, por, paprika, bučke, paradižnikova omaka, parmezan

zelenjavno

Zelenjavni krožnik z mladim sirom in belo polento s skuto

izbor sezonske zelenjave, mladi sir, bela polenta s skuto, rukola

morske jedi

File brancina v limonini omaki

z mlado špinačo in zdrobovimi hrustki

Kalamari na žaru z rožmarinom

in belo polento s popečenim paradižnikom

Polnjeni lignji z mozzarello in pršutom

na mediteranski zelenjavi

Izbor morja “Oljka”

file orade, lignji, gamberi na mladi špinači in zelenjavi na žaru

otroške jedi

Piščančji dunajski zrezek s pomfrijem

Špageti po bolonjsko

mesne jedi

Piščančji file na žaru

s popečenimi fileji bučke in mozzarello

Piščančji file po dunajsko

z ocvrtim krompirčkom

Puranji file v jurčkovi omaki

s porovim zavitkom

Biftek na žaru

s pečenim krompirjem z rožmarinom

Biftek v skorjici črnega popra

in julienne gomoljno zelenjave

Biftek tagliata

na solatnem šopku z lističi parmezana

Rostbif v teranovi omaki

z domačimi njoki

Rostbif v malinovi omaki

s sirovimi štruklji

Sočna vratovina popečena na oljčnem olju

z rezinami pršuta ter belo polento s skuto

Svinjski ombolo v temni sladki omaki s suhimi slivami

in pečenim krompirjem

solate

Solatni krožnik Oljka

rostbif, piščančji file, mešanica berivke, radič, rukola, por, češnjev paradižnik, kumina, jogurtov preliv

Tunina solata

zelena solata, radič, mešanica berivke, paradižnik, tuna, jajce, črne olive, gorčični preliv

Briška solata

zelena solata, rukola, radič, češnjev paradižnik, črne olive, paprika, mladi sir, pršut, pesto bazilike

Solatni krožnik Jadran

morski sadeži, zelena solata, mešanica berivke, rukola, češnjev paradižnik, limona, korenje, bučke

Cesarjeva solata

zelena solata, piščančji file, lističi parmezana, tirolski preliv

Grška solata

mešanica paprike, paradižnik, čebula, olive, kapre, oljčno olje, feta sir, origano

Sezonska solata (mala/velika)

sladice

Jabolčni zavitek s cimetom

Dnevno sveže sladice

Naročite se na sveže novice in posebne ponudbe restavracij in slaščičarn skupine Dulcis Gourmet.

Ošterija pri Oljki
Al Capone
Chianti