Kulinarika

Po napornem potepanju po trgovskem centru ali med stresnim delavnikom se vam bo čas v Oštariji pri Oljki preprosto ustavil. Domače jedi, kot bi jih kuhala babica, bodo potešile nostalgijo po časih, ko je bilo vedno dovolj časa za kuhanje in uživanje v dobri hrani.

V Ošteriji pri Oljki vam bomo z veseljem postregli s krožnikom tipične domače briške jedi, kot je na primer toč iz klobas s pečencem, frtaljo z zelišči in pršutom ali domačo salamo v kisu.

Na prave gurmane pa čakajo dobrote iz domače pršutarne kot so suha salama, pršut, suhe klobase ob parmezanu in olivah ter kozarec dobrega vina iz domače vinske kleti.



hladne predjedi

Goveji carpaccio

goveji file, pesto rukole, lističi parmezana, gorčična semena, pinjole in popečen kruh

Domača piščančja pašteta z jabolki na mladi špinači

piščančja jetrca, slanina, čebula, tartufovo olje

Izbor domačih mesnin

budžola, salama, panceta, pršut, primorska kislica, parmezan

Briški domači pršut

z melono in gigante olivami

Izbor sirov

z zeliščno marmelado in tartufnim medom

juhe

Goveja juha z jušno prikuho

Gobova juha s timijanom

testenine

Svedri po morsko

sipa, lignji, parmezan, češnjev paradižnik, mlada špinača

Peresniki “gozd”

jurčki, svinjski ombolo, por, češnjev paradižnik, parmezan

Špinačni rezanci s piščancem in sušenimi paradižniki

piščančji file, sušeni paradižniki, paradižnikova pulpa

Testenine po bolonjsko

mleto meso, paradižnikova omaka, začimbe

Domači njoki po istrsko

pršut, šparglji, parmezan

Domači njoki Oljka

rozbif, šparglji, tartufata, por, parmezan, pršut

rižote

Rižota s kozicami in škampom

riž, kozice, škamp, bučke, por in paradižnik

Ričota s šparglji, pršutom in tartufi

ješpren, šparglji, pršut, tartufata, tartufi, parmezan

Kamutova rižota z govejim filejem

kamut, goveji file, krema bučk, paradižnik, pinjole, črne olive in pesto rukole

zelenjavno

Zelenjavni krožnik z mladim sirom in belo polento

izbor sezonske zelenjave, mladi sir, bela polenta

morske jedi

File brancina v limonini omaki

z mlado špinačo in zdrobovi hrustki

Kalamari iz ponve z rožmarinom

in bela polenta s pečenim paradižnikom

Lignji, polnjeni z mozzarello in pršutom

na mediteranski zelenjavi

otroške jedi

Piščančji dunajski zrezek s pomfrijem

Špageti po bolonjsko

mesne jedi

Piščančji file na žaru

s popečenimi fileti bučke in mozzarello

Piščančji file po dunajsko

z ocvrtim krompirčkom

Puranji file v jurčkovi omaki

in porov zavitek

Biftek na žaru

in pečen krompir iz pečice z rožmarinom

Biftek v skorjici črnega popra

in julienne gomoljne zelenjave

Biftek tagliata

na solatnem šopku z lističi parmezana

Roastbeef v Carmenere omaki

in domači svaljki s timijanom

Roastbeef v malinovi omaki

in sirovi štruklji

Sočna vratovina z oljem grozdnih pešk

in rezine pršuta ter polenta s skuto

Svinjski ombolo v temni sladki omaki

s suhimi slivamiin pire krompir z bučkino kremo

solate

Solatni krožnik Oljka

rozbif, piščančji file, mešanica berivke, radič, rukola, rdeče zelje, por, češnjev paradižnik, kumina, jogurtov preliv

Tunina solata

zelena solata, radič, rdeče zelje, mešanica berivke, paradižnik, tuna, jajce, črne olive, gorčični preliv

Briška solata

zelena solata, rukola, radič, češnjev paradižnik, črne olive, paprika, mladi sir, domač pršut, pesto bazilike

Solatni krožnik Jadran

morski sadeži, zelena solata, mešanica berivke, rukola, češnjev paradižnik, limona, korenje, bučke, pesto bazilike

Cesarjeva solata

zelena solata, piščančji file, lističi parmezana, tirolski preliv

Grška solata

mešanica paprike, paradižnik, čebula, olive, kapre, olivno olje, feta sir, origano

Sezonska solata (mala/velika)

sladice

Jabolčni zavitek s cimetom

Gratinirane palačinke v krušni peči

z orehi, skuto ali nutello

Naročite se na sveže novice in posebne ponudbe restavracij in slaščičarn skupine Dulcis Gourmet.

Ošterija pri Oljki
Dulcis Marende
San Martino
Dulcis Mare
AlCapone
diVino